Worden alle kosten gedekt bij het bleken van tanden?

Wanneer uw tanden een erg gele kleur hebben gekregen kan het raadzaam zijn om uw tanden te laten bleken, zodat u uw oorspronkelijke glimlach weer terugkrijgt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw tanden te laten bleken. Denk bijvoorbeeld aan het laten bleken van tanden bij de tandarts, het bleken van tanden bij speciale praktijken, enzovoorts. Het is sterk aan te raden om uw tanden enkel te laten bleken bij erkende aanbieders van bleekbehandelingen.

Het bleken van uw tanden brengt de nodige kosten met zich mee. Om die reden is het erg belangrijk dat u vooraf uitzoekt of de kosten voor uw bleekbehandeling worden vergoed.

Vergoeding voor het bleken van tanden

Over het algemeen worden de kosten voor het laten bleken van uw tanden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een vergoeding voor tanden laten bleken is bij sommige zorgverzekeraars wel mogelijk vanuit een aanvullende zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars kiezen er echter voor om dit niet te vergoeden, aangezien het bleken van uw tanden wordt gezien als een cosmetische ingreep en niet direct als iets wat medisch noodzakelijk is. In sommige gevallen zijn de kosten voor een aanvullende tandartsverzekering zo hoog, dat het bijna niet meer voordeliger is om de bleekbehandeling te laten vergoeden via uw verzekeraar.

Worden de kosten gedekt bij mijn verzekeraar?

Zoals gezegd verschilt het per zorgverzekeraar welke kosten gedekt worden bij het bleken van uw tanden. In de polisvoorwaarden van een zorgverzekering vindt u terug welke behandelingen vergoed worden door uw verzekeraar. U kunt zelf in de polisvoorwaarden zoeken naar de dekking van een bleekbehandeling, maar u kunt een zorgverzekeraar ook gewoon bellen. Zoek in de polisvoorwaarden naar de code E97. Let hierbij goed op de dekkingsgraad, soms is dit namelijk niet volledig. In dat geval wordt slechts een deel van de kosten voor een bleekbehandeling vergoed. Op internet vindt u verschillende vergelijkingstools waarmee het mogelijk is om een vergelijking te maken tussen de kosten voor een bleekbehandeling en de maandelijkse premies van een zorgverzekering.