Een botox behandeling

Botox wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als oplossing voor kleine rimpeltjes. Het is een merknaam voor de stof Botuline toxine. Dit is een natuurlijk eiwit, geproduceerd door een bacterie genaamd Clostridium Botulinum. Botox is vooral bekend om zijn werking bij cosmetische ingrepen; het verslappen van spieren om rimpels te verminderen, en wordt al sinds 1980 succesvol gebruikt.

Botox kan worden gebruikt bij fronsingen, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. De injectie wordt recht in de spier gespoten, waardoor deze wordt verslapt. Het resultaat is al na enkele dagen zichtbaar en is na een week optimaal. Botox gaat ongeveer vier tot vijf maanden mee, maar bij herhaling van de behandeling blijft dit over het algemeen langer effectief.

Wanneer je veel zweet kan een Botox behandeling ook een oplossing voor je zijn. Door onder de oksel een lage dosis Botox te injecteren wordt de zweetproductie ongeveer voor een half jaar geremd. Let op! Botox is niet geschikt voor het opvullen van de lippen, hier zijn fillers voor.

Er zijn verschillende soorten botuline toxine, waaronder onder andere Azzalure, Botox en Dysport. Het ligt eraan bij welke kliniek je wordt behandeld welke soort botuline toxine je toegediend krijgt. Het wordt via injecties toegepast en mag alleen worden geïnjecteerd door klinieken die kwalitatief hoogwaardig en daarnaast ook ZKN geregistreerd staan.

Afhankelijk van je persoonlijke wensen en uitstraling bepaalt een cosmetisch arts waar en in welke hoeveelheden de Botox ingespoten zal worden. Een verdoving is bij een Botox behandeling niet nodig, omdat de Botox injecties niet lang kort en prikkelend aanvoelen. Na een behandeling kun je dus gewoon je dagelijkse bezigheden hervatten.

Twee weken na de behandeling zal het definitieve resultaat van de injecties zichtbaar zijn. Het is een veilig middel en kan dus steeds opnieuw worden herhaald: merk je dat de effecten afnemen, kun je gewoon een nieuwe afspraak maken bij je behandelende arts