Schone code voor een betere zoekmachine optimalisatie

Zoals je wellicht weet is een schone code van de website belangrijk voor je posities in de zoekmachines. Google heeft gebruikers ervaring hoog in het vaandel staan en kijkt daarom ook naar de kwaliteit van de code. Wanneer je van de code helemaal een potje maakt is het zelfs mogelijk dat Google je website niet of nauwelijks kan indexeren. Je kan je code optimaliseren door fouten uit de code te halen, geen overbodige code te gebruiken en door bepaalde bestanden samen te voegen. Hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees gerust verder!

 

Samenvoegen van de code

Wanneer je beschikt over technische kennis kan je dit zelf doen. Wanneer je dit niet hebt, kan je een web-ontwikkelaar of online marketing bureau deze werkzaamheden laten uitvoeren. Om je website code op te schonen kan je CSS- & Javascript bestanden samenvoegen. Deze code zet je in externe bestanden om zo geen overbodige code te gebruiken, als je wel bepaalde CSS in je broncode van je website het staan is dit niet goed voor je zoekmachine optimalisatie en kan het zo zijn dat je lagere posities in de zoekmachines krijgt.

 

Gebruik niet teveel plugins

We zien veel dat er voor iedere extra functionaliteit een aparte plug-in wordt geinstalleerd. We adviseren om het gebruik van plugins te minimaliseren om de code zo schoon mogelijk te houden. Zeker plugins die gratis te verkrijgen zijn, zijn niet altijd even kwalitatief en voegen bepaalde delen code aan de website toe die de snelheid en kwaliteit verlagen.

 

Voorkom fouten in de code

Het klinkt heel logisch, maar zelfs websites zoals Bol.com en Zalando hebben veel fouten in de code. Via deze tool kan je fouten in de HTML opsporen om zo de fouten uit de code te kunnen halen. Ook hier geldt voor, wanneer je technische kennis hebt is dit eenvoudig door te voeren. Wanneer je niet beschikt over deze kennis is het aan te raden om dit uit te besteden aan een partij die ervaring heeft met het ontwikkelen van websites en het doen van zoekmachine optimalisatie.